Kwietniowe wydanie miesięcznika „Świat Kobiety” (4 marca na rynku) ukazuje się w całkowicie nowym layoucie. Nowe fonty, kolorystyka, infografika i dynamiczne łamanie, sprawiły że pismo jest jeszcze bardziej kobiece, nowoczesne i eleganckie. Autorem nowej makiety jest dyrektor artystyczna „Świata Kobiety” Beata Sędzimir.
W warstwie merytorycznej pismo zachowuje swój ekspercki i poradnikowy charakter. Wyróżnikiem magazynu pozostaje najbardziej obszerny w segmencie dział kulinarny. Od bieżącego numeru ma on jeszcze większą objętość 27 stron (wcześniej około 22 strony). Właśnie w tym dziale zaszło najwięcej zmian. Strony z przepisami zyskały okładkę, a cały dział tytuł Największa książka kucharska. Zupełnie nowe pozycje to: dania przetestowane przez eksperta Świata kobiety; autorska kuchnia Ewy Wachowicz; przepisy czytelniczek. Oprócz tego czytelniczka znajdzie także znane, ale odświeżone tematy: tradycyjna polska kuchnia, przepisy krok po kroku; pomysły na szybkie i proste dania.
Numer 4 „Świata Kobiety” to numer świąteczny – wielkanocny. Oprócz wielu świątecznych propozycji, w magazynie pojawi się wywiad z Pierwszą Damą Anną Komorowską.
Cena „Świata Kobiety” pozostaje bez zmian i wynosi 2,40 zł. Nie zmieniają się również format, objętość i papier magazynu. Nakład numeru wielkanocnego wynosi 490 tys. egzemplarzy.
Źródło: Bauer