Redakcja „Palce Lizać” przygotowała świąteczne wydania magazynu. W najbliższych tygodniach z „Gazetą Wyborczą” ukaże się aż 5 numerów „Palce Lizać” z pomysłami m.in. na tradycyjne wigilijne potrawy, ciekawe świąteczne dania i sylwestrowe przekąski.
We wtorek, 9 grudnia br. w magazynie „Palce Lizać” będzie można znaleźć przepisy na tradycyjne dania wigilijne, wskazówki, jak krok po kroku zrobić uszka i jak przygotować kapustę wigilijną na 3 sposoby.
Dzień później, 10 grudnia br. z „Wyborczą” dostępne będzie specjalne wydanie „Palce Lizać” – „Ryby i mięso”, a w nim m.in. przepis na rybę po grecku, 10 sposobów na śledzia i karpia oraz dobre pomysły na szynkę i schab. A 11 grudnia w wydaniu specjalnym „Ciasta” redakcja przedstawi przepisy na bożonarodzeniowe pierniki i pierniczki, makowce i strucle.
„Palce Lizać” z 16 grudnia będą poświęcone nowym pomysłom na tradycyjną wigilijną kolację – podpowiedzą np. jak zrobić pieczone pierogi i co zjeść zamiast karpia. Natomiast 23 grudnia tygodnik zaprezentuje „wigilijne last minute” – pomysły na szybkie potrawy świąteczne, a także przepisy na peklowaną szynkę na Nowy Rok oraz sylwestrowe potrawy i drinki.
Źródło: Agora