Ukazało się majowe wydanie miesięcznika „Kuchnia” z dodatkiem specjalnym „Grill”. Czytelnicy znajdą w nim ponad 80 przepisów na grillowane dania z całego świata, a także porady dotyczące sposobów i akcesoriów do grillowania.
Dodatkiem „Grill” redakcja „Kuchni” rozpoczęła sezon na majówkowe pieczenie na ruszcie. W wydaniu znalazły się przepisy na m.in. hiszpańskie krewetki w boczku, żeberka w węgierskiej papryce, tajskie szaszłyki z kurczaka, a także sposoby na klasyczne burgery z boczkiem, kaszankę pieczoną i karkówkę ze śliwkami. Czytelnicy dowiedzą się też, jakie trunki smakują najlepiej z grillowanymi smakołykami, jak wybrać porządny sprzęt, dobry węgiel i praktyczne narzędzia do grillowania. Słynna podróżniczka Elżbieta Dzikowska opowiada o tym, dlaczego grillowanie jest najpopularniejszym sposobem przygotowania potraw w Ameryce Południowej.
Natomiast majowa „Kuchnia” inauguruje sezon piknikowy i zachęca do smakowania potraw w plenerze. Proponuje czytelnikom również oryginalne libańskie przepisy na hummus, sposoby na przygotowanie kalarepy oraz opowieść o creme brulée. Redaktorzy magazynu opisują kulinarną podróż do Bośni i Hercegowiny, polecają restauracje, bary i kawiarnie, które warto odwiedzić oraz przepytują Marię Przybyszewską o to, jak się pracuje w kopenhaskiej Nomie.
Specjalny dodatek „Grill” ukazał się w poręcznym formacie 175×230 mm.
Cena „Kuchni” z dodatkiem to 12,99 zł.
Źródło: Agora