Na rynku zadebiutował nowy magazyn kulinarny Burdy „Sielska Kuchnia”. Pierwszy numer jest już w sprzedaży.
W pierwszym wydaniu redakcja przedstawia m.in. wiosenne dania z ziołami w roli głównej; wszystko o sałatach, lekkie i zdrowe w wielu odmianach; pomidorowe specjały, intensywne w smaku i kolorze oraz chleb z czasów dzieciństwa, pachnący, chrupiący, tradycyjny, a także naleśniki, omlety i lasagne, czyli domowe przysmaki, które uszczęśliwią każdego.
„Sielska Kuchnia” odwiedza rodzinny folwark w podpoznańskim Wąsowie, gdzie warzywa rosną bez chemii, zaprasza do Janowca na wino, wielkie święto najszlachetniejszego trunku z zamkiem w tle oraz przedstawia historię cieszyńskiego piwowarstwa i arkana zabytkowej warzelni.
Planowany nakład pierwszego wydania to 30 tys. egz., cena 9,90 zł.
(na podstawie informacji Burda Media)