„Tina” w wydaniu patriotycznym

2 listopada ukazał się 23. numer dwutygodnika „Tina”. Redakcja przygotowała serię materiałów poświęconych Polsce, jej tradycjom patriotycznym, kulturalnym i kulinarnym.

Dziennikarze „Tiny” opowiadają o hymnie i godle państwowym, przedstawiają miejsca ważne dla Polaków, pokzują ludowe akcenty w modzie, najlepsze polskie kosmetyki i naturalne domowe leki według starych receptur.

– Doskonale wiemy, że nasze czytelniczki niezwykle cenią rodzime tradycje – mówi redaktor naczelna „Tiny”, Joanna Rajpert-Kuźnicka. – Chcemy  pokazać im to wszystko, co w Polsce najlepsze , zatrzymać i utrwalić to, co u nas i w nas najbardziej wartościowe. A Święto Niepodległości to najlepsza ku temu okazja.

Patriotyczna „Tina” zawiera także specjalny, 8-stronicowy dodatek kulinarny, poświęcony staropolskim daniom znanym z literatury. Znajduje się w nim 20 przepisów na potrawy, które gościły na stolach bohaterów słynnych powieści i poematów.

Numer 23. dwutygodnika „Tina” ukazuje się w objętości 68 stron, w cenie 0,99 złotych.

Źródło: Wydawnictwo Bauer

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.