„Kuchnia i zdrowie – Rośliny nas uleczą” (Ringier Axel Springer Polska sp. z o.o.) to poradnik, w którym znalazły się zasady zdrowego jedzenia oraz przepisy na potrawy, które wzmocnią nas organizm, a tym samym uchronią przez wieloma schorzeniami. Poradnik w cenie 9,99 zł jest w sprzedaży od dzisiaj, 7 lipca.
Istnieje ścisła zależność między tym, co jemy, a poziomem odporności organizmu. Dlatego tak ważne jest, by odpowiednim pożywieniem wzmacniać naszą odporność, a nie ją osłabiać. By zadbać o to na co dzień, warto wiedzieć, które pokarmy wspierają nasz układ odpornościowy, a które nie są szkodliwe. Dzięki tej wiedzy, układ odpornościowy będzie mógł wykorzystać pełnię swoich możliwości, chroniąc nas przed infekcjami, nowotworami, starzeniem się. Według najnowszych doniesień nauki, powinniśmy zacząć swoje zdrowie opierać na roślinach.