5 pomysłów na śniadaniową granolę, podpowiedzi, jak zostać mistrzem powolnego pieczenia mięsa, relacja z kulinarnej wyprawy do Etiopii i przepisy na creme fraiche – to wszystko znalazło się w październikowym wydaniu miesięcznika „Kuchnia”, które jest już na rynku. Tematem numeru jest kapusta – kucharz Grzegorz Łapanowski proponuje m.in. pstrąga z duszoną kapustą i przepis na gołąbki jego mamy.
W nowym wydaniu „Kuchni” znalazły się też ekskluzywne przepisy Sarah Britton, kanadyjskiej blogerki kulinarnej o niezwykłej wyobraźni, pochodzące z jej ksiązki „My New Roots – inspirujące przepisy kuchni roślinnej na każdą porę roku”. Marcin Popielarz, szef gdyńskiej restauracji Biały Królik prezentuje przepisy, w których łączy kreatywne podejście do dobrze znanych receptur i korzystanie z produktów zakorzenionych w polskiej tradycji, a redakcja „Kuchni” podpowiada, jak przyrządzić ziemniaki, jak i z czym jeść tapiokę i jak dobrać wino do wołowiny. Miłośnicy piwa dowiedzą się, jak najlepiej dobrać ten trunek do konkretnych potraw, a wielbiciele strudli – jak przygotować ten najsmaczniejszy.
W numerze znalazły się dodatkowe 24 strony z przepisami na potrawy z kropelką alkoholu, na przykład na kurczaka w ginie, udka kurczaka w sosie szampańskim, żeberka w winie czy piwne lody.
Najnowsze, październikowe wydanie miesięcznika „Kuchnia” pojawiło się w punktach sprzedaży prasy 20 września br. w cenie 9,99 zł. Wydanie można również kupić z książką kulinarną Wydawnictwa RM do wyboru w cenie 12,99 zł.