Najnowszy numer magazynu „Sól i Pieprz” już w sprzedaży. Redakcja proponuje dania na luty i marzec.
Zapiekane warzywa z mięsem, makaronem, kaszą lub ryżem oraz gęste, pożywne zupy, które szybko stawiają na nogi, to podstawa naszych codziennych posiłków na tę porę roku. Luty i marzec potrafią pogodowo dać się we znaki, dlatego nasze dania powinny być solidne, co wcale nie oznacza tłuste i ciężkostrawne.
W proponowanym menu czytelnicy znajdą to, co im najbardziej odpowiada. A w szkole gotowania nauczą się przyrządzać potrawy znane, ale podane w bardziej oryginalny sposób.
W nowym wydaniu nie mogło również zabraknąć słodkości. Redakcja przygotowała bardzo łatwe do zrobienia ciasta i ciasteczka w sam raz do popołudniowej herbaty oraz bardziej wykwintne łakocie na wyjątkowe okazje, jak choćby idealny na walentynki mocno czekoladowy tort w kształcie serca.
(na podstawie informacji Burda Media)