Nowe rubryki, sprawdzone przepisy, praktyczne rady, apetyczne zdjęcia oraz nowa szata graficzna, to zmiany jakie wprowadził magazyn „Palce Lizać” – wtorkowy dodatek do „Gazety Wyborczej”.
W nowej odsłonie magazynu kulinarnego przygotowanej przez Annę Wrońską i Olgę Badowską z miesięcznika „Kuchnia” czytelnicy znajdą nowe rubryki, m.in. „dania na co dzień”, w której redakcja proponuje przepisy na zdrowe i lekkie dania do przygotowania na szybko z łatwo dostępnych sezonowych produktów. Potrawy na specjalne okazje, czytelnicy znajdą w dziale „obiad świąteczny”. Nie zabraknie też popularnych rubryk jak „na słodko”, „warto wiedzieć” czy „supermarket”.
Zmiany w warstwie graficznej magazynu, które proponuje Julita Tatyrża (kierownik artystyczny magazynu „Kuchnia”, współpracująca z dodatkiem „Palce Lizać”), to nowoczesna, przejrzysta makieta z większą liczbą zdjęć i nowa okładka nawiązująca do obecnych trendów w magazynach.
– Chcemy promować zdrową, lekką kuchnię. Proponujemy czytelnikom przepisy, które ułatwią przygotowanie codziennych posiłków. Prezentujemy także przepisy na dania bardziej wykwintne, na których przygotowanie mamy więcej czasu w weekend. Mam nadzieję, że ciekawe dania i piękne zdjęcia zachęcą czytelników „Palce Lizać” do odkrywania nowych kulinarnych smaków – mówi Małgorzata Welman, redaktor naczelna „Palce Lizać”.
(na podstawie informacji wydawnictwa Agora)