W poniedziałek, 19 grudnia, ukazało się styczniowe wydanie miesięcznika „Moje Gotowanie”. Zmieniony charakter, większa objętość, nowa szata graficzna i nowe treści – to najważniejsze zmiany w miesięczniku. Jest to pierwszy tak duży relaunch w 17-letniej historii najstarszego magazynu kulinarnego w Polsce.
Nowe „Moje Gotowanie” nabrało bardziej lifestyle’owego charakteru. Zawartość pisma poszerzono o nowe rubryki „Kronika przyjemności”, „Agata Wojda gotuje” oraz felietony. Do współpracy zaproszono kulinarnych ekspertów: Karola Okrasę, Agatę Wojdę oraz Agnieszkę i Marcina Kręglickich.
Miesięcznik zyskał nową szatę graficzną. Obecny layout ma charakter nowoczesny i bardziej inspiracyjny. Odświeżono logo oraz zmieniono okładkę magazynu na lakierowaną, bardziej przejrzystą i elegancką. Począwszy od wydania styczniowego „Moje Gotowanie” będzie ukazywało się w zwiększonej objętości, na lepszym papierze i w oprawie klejonej. Planowana minimalna objętość pisma to 84 strony.
Pojawienie się pisma na rynku zostanie wsparte kampanią reklamową prowadzoną pod hasłem „Tradycja w nowym wydaniu!” wraz z rekomendacjami „Mistrzowie kuchni polecają”. Magazyn wspierają swoimi nazwiskami kulinarne autorytety – Magda Gessler, Robert Sowa i Karol Okrasa.
Źródło: G+J Polska