Dostępny jest już poradnik „Insulinooporność. 28 dni na talerzu” (wyd. Ringier Axel Springer Polska) w cenie 24,99 zł.
Insulinooporność jest poważnym zaburzeniem, które nie pozwala komórkom organizmu czerpać energii z posiłków. To, co jemy, odkłada się w tkance tłuszczowej, a mięśnie i inne narządy pozostają głodne. Odpowiednio ułożona dieta to jedyny sposób, by uporać się z insulinoopornością. Jeśli potraktujemy sprawę serio, to już po kilku dniach wróci dobre samopoczucie, a po miesiącu metabolizm znów będzie po naszej stronie – mniej kilogramów i więcej energii to dopiero początek pozytywnych zmian. Książka „Insulinooporność. 28 dni na talerzu” to jadłospis na cztery tygodnie, posiłki łatwe do przygotowania i podpowiedzi, które pokażą co i jak jeść, by problem zniknął i nie powrócił.