Kulinarny przewodnik Mariusza Szczygła po Pradze, rozmowa z Anną Przybylską o gotowaniu, ciekawe przepisy na przetwory, desery, grzybowe dania i wykwintny obiad – to propozycje magazynu „Palce Lizać Extra”, którego drugie wydanie ukaże się na rynku w czwartek, 8 września.
Specjalne wydanie „Palce Lizać” – dodatku „Gazety Wyborczej” już po raz drugi zachęca czytelników do kulinarnych eksperymentów i przedstawia pomysły na smaczne dania. Na łamach magazynu pojawiają się też znani i lubiani – cukiernik Tomasz Deker rozmawia z Anną Przybylską przy gotowaniu, a Mariusz Szczygieł opisuje wszystkie smaki Pragi oraz doradza, co i gdzie zjeść do piwa, żeby poczuć się jak prawdziwy Czech.
W drugim numerze magazynu „Palce Lizać Extra” znalazły się 74 sprawdzone przepisy – m.in. na potrawy z grzybów czy przetwory z owoców i warzyw. Redakcja magazynu podpowiada, jak zrobić idealne przetwory, również te niekonwencjonalne – np. kiszone cytryny i solony koperek. Pomoże również przygotować elegancki obiad i podać zupę krem z dyni i gruszki, królika z rydzami czy sorbet ogórkowo-miętowy.
Nowe wydanie „Palce Lizać Extra” dostępne będzie w samodzielnej sprzedaży w cenie 7,99 zł.
Źródło: Agora